Futbalový zápas sa zmenil na cirkus: Nechceli zaplatiť pokutu, tak dostali 37 gólov!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

BERLÍN - Kvôli strachu z nákazy koronavírusom sa futbalisti amatérskeho klubu v Nemecku rozhodli pri zápase nepribližovať k súperovi a radšej z diaľky sledovali, ako inkasujú jeden gól za druhým. Nakoniec ich dostali tridsaťsedem. Tím SG Ripdorf/Molzen II navyše nastúpil len so siedmimi hráčmi, najnižším možným počtom.

Ripdorf chcel zápas s Holdenstedtem odložiť, pretože hostia boli v predchádzajúcom dueli v kontakte so súperom nakazeným koronavísurom. Ten však na odklad nepristúpil, testy mal totiž negatívne. A pokutu za neodohranie zápasu Ripdorf nechcel platiť.

"Sme vďační siedmim statočným, že sa prihlásili, inak by nám hrozila pokuta 200 eur. A to je pre nás veľa peňazí, zvlášť teraz v čase pandémie," povedal člen výboru Patrick Ristow. Ripdorf radšej vypratal ihrisko a sledoval, ako zhruba každé dve minúty súper skóruje. Zastavil sa na skóre 0:37.

"Nechceli sme nič riskovať. Tak sme tam len tak stáli. Pre takúto situáciu neexistovalo dokonalé riešenie, my sme išli touto cestou," dodal Ristow.

Viac o téme: SG Ripdorf/Molzen II Patrick Ristow
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Getty Images
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy