VIDEO Newcastle v pohárovej dráme bez Dúbravku: Slovenský gólman dostal na narodeniny voľno

V bráne Newcastle dostal šancu Frederick WoodmanV bráne Newcastle dostal šancu Frederick Woodman Zdroj: AP/SITA - Martin Rickett

BLACKBURN - Anglický futbalový klub Newcastle United zvíťazil v utorňajšom opakovanom stretnutí 3. kola anglického FA Cup-u na ihrisku druholigového Blackburnu Rovers 4:2 po predĺžení (prvý zápas 1:1, pozn.). "Straky" nastúpili bez slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku, ktorý v deň svojich 30. narodenín dostal voľno. Medzi tromi žrďami ho nahradil mladík Frederick Woodman. Newcastle zaznamenal iba piate víťazstvo v najstaršej pohárovej súťaži sveta za ostatných 11 rokov, v ďalšom kole sa 26. januára doma stretne s Watfordom.

Mužstvo zo St James' Parku má v anglickej najvyššej súťaži záchranárske starosti, po 22. kole mu patrí až 18. pozícia. Tréner Rafael Benítez priznal, že účinkovanie v Premier League má z pochopiteľných príčin najvyššiu prioritu a v FA Cup-e budú naďalej nastupovať hráči s menším herným vyťažením. "Myslím si, že máme tím, ktorý to dokáže zvládnuť. Ak sa nám to podarí rovnako aj v ďalšom kole, budem mať veľkú radosť," poznamenal 58-ročný Španiel, ktorý získal FA Cup v sezóne 2005/2006 ako kormidelník FC Liverpool.

Viac o téme: Blackburn Rovers Martin Dúbravka Newcastle United FC
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: AP/SITA - Martin Rickett, VIDEO: youtube
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy